donderdag 19 juni 2014

Bibliothecarissenoverleg op vrijdag 26 september 2014

Stedelijke Openbare Bibliotheek Genk
T. 089-65 35 35

De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert i.s.m. het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken op vrijdag 26 september het derde overleg van bibliothecarissen voor 2014.

AGENDA

09.00u. Ontvangst
 
09.30u. Mededelingen PSLB en BVL

09.45u. Geletterdheid en e-inclusie voor kansengroepen
Voor wie tussen de bomen het bos niet (meer) ziet: een klare kijk op de Limburgse kaart van instellingen die deze uitdagingen samen met de bib willen aangaan. Basiseducatie: NT1 (= Nederlands als eerste taal) en Inburgering: NT2 (= Nederlands als tweede taal). Een absolute aanrader in het kader van de BBC-doelstellingen, de Digitale Week en de Week van de Geletterdheid. Met een brugje naar Huis van het Nederlands en Taalgarage.

10.45u. Koffiepauze

11.00u. Iedereen BibliothecarisKennis bezit iedereen. Tel daar de expertise van de bibliotheekmedewerker als kennisbemiddelaar bij en de bib als een thuis voor iedereen. Zo krijg je de ingrediƫnten voor Iedereen Bibliothecaris. Wie zich ergens thuis voelt, durft er ook zijn gedacht zeggen. Zijn passie en wijsheid delen. En neemt zo een rol op in kennisdeling en empowerment, waar de bib van oudsher in uitblinkt. Al gestart of nog niet gestart met deze campagne? Herlinde De Vos (Locus) helpt ons verder op weg met praktijkvoorbeelden.

12.00u. Einde.

Wie niet kan komen, graag verontschuldigen via stefan.paulissen@lanaken.be. Dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten