vrijdag 26 januari 2018

Campagne '#BIBVOORIEDEREEN'


http://bibvooriedereen.be
 
Vind je het belangrijk dat een goede bibliotheekwerking behouden blijft? Zo vanzelfsprekend is dat niet, nu gemeenten niet meer verplicht zijn in een bibliotheek te investeren. De campagne #bibvooriedereen wil politici wijzen op de sterkte en het belang van de openbare bibliotheek en jij kan daarbij helpen.

De openbare bibliotheek is vlot bereikbaar en heeft deskundig personeel. Logisch, toch? Dat zou je denken, maar gemeenten zijn niet langer verplicht te investeren in een bibliotheek. Wat zal dat in de toekomst geven? Niet alleen de bibliotheken maken zich zorgen. Meer dan twintig organisaties dragen de campagne #bibvooriedereen. Ze kan ook rekenen op de steun van zestig ambassadeurs.
 
"Bibliotheken zijn kathedralen van kennis en cultuur. Literaire havens vol wetenschap en techniek. Steden van verleden en toekomst", aldus Frank Deboosere, weerman en ambassadeur van #bibvooriedereen.
 
"Toegang tot boeken zou een basisrecht moeten zijn voor elk mens, dus ik kan het belang van onze bibliotheken niet genoeg beklemtonen",  zegt auteur Griet Op De Beeck.

Om een tekort aan investeringen en ongewenste scenario's te vermijden, willen de partnerorganisaties en ambassadeurs dus nu al een sterk signaal geven. Een bibliotheek voor iedereen is een bibliotheekcharter dat de werking van een openbare bibliotheek beschrijft.

Draag jij de bibliotheek een warm hart toe? Teken dan nu op www.bibvooriedereen.be (nog tot 23 april). Zo zorgen we er samen voor dat binnenkort de vers verkozen gemeentebesturen beseffen: "De bibliotheek is een basisdienst voor elke burger!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten