dinsdag 30 oktober 2018

Bibliothecarissenoverleg op vrijdag 14 december 2018 in Hasselt

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt
T. 011 29 59 00

De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert op vrijdag 14 december 2018  een overleg voor alle Limburgse bibliothecarissen.

AGENDA

08.45u. Ontvangst

09.00u. Welkom, mededelingen BVL 

09.15u  Voorstelling van het filmplatform Mooov (Dolores Beysen)

Zebracinema is sinds 2018 in beheer bij Mooov (http://zebracinema.mooov.be). Tijd om een vernieuwde samenwerking op te zetten met bibliotheken, die films aanbieden in hun collectie. In de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen lopen reeds trajecten waar bibliotheken op kunnen intekenen.

 
10.00u  “Hete boeken”  door Jelle Van Riet

Stel je eens voor dat je bij elk boek dat je koopt er meteen ook de tijd om het te lezen bij zou kunnen kopen. Of dat je bij elk boek dat je leent uit de bibliotheek er tegelijkertijd de nodige leestijd bij zou krijgen. Boekenwinkels en bibliotheken zouden hotspots zijn. In de werkelijkheid vinden we in onze rijkelijk gevulde dagen soms (te) weinig tijd om te lezen. Als we lezen, kunnen we dus maar beter een goed boek lezen. Het leven, zo wist James Joyce al, is simpelweg te kort om slechte boeken te lezen. Maar wat is in godsnaam een goed boek?  Literair journaliste Jelle Van Riet probeert samen met u een antwoord te formuleren in een speciaal op maat van de Limburgse bibliothecarissen gemaakte lezing die tegelijkertijd een boekenclub is. 

Vragen op tafel zijn: hoe onderscheid je het beetje koren van het vele kaf dat verschijnt en waar kan je los van het grote bestsellergeweld de van licht verstoten parels vinden? Welke weerloze boeken zijn van waarde? Welke boeken verdienen het om gelezen te worden en doorgegeven te worden van lezer op lezer? Welke boeken zijn nu hot? Welke trends tekenen zich af binnen de Nederlandstalige fictie?

Wie aan deze interactieve lezing deelneemt, gaat het engagement aan om één recent verschenen boek te lezen. Maak je keuze  uit de volgende vijf door Jelle gekozen Nederlandstalige romans:
 
“Gebrek is een groot woord” / Nina Polak
“Voor het vergeten” / Peter Verhelst
“Radeloos geluk” / Jan Vanriet
“In alle steden” / Aukelien Weverling
“Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken” / Arjen van Veelen

Meerdere boeken lezen mag natuurlijk altijd. Verder geen stress. Je moet op 14 december geen examen afleggen. Lezen is leuk! J
 
 

12.00u  Lunch en netwerking

13.00u  Einde

Ook stafmedewerkers zijn van harte welkom op dit overleg. Meld je aanwezigheid (met opgave van het aantal personen) vóór 8 december 2018 bij karla.degreeve@maaseik.be 

Laat daarbij zeker ook weten of je blijft voor de lunch!
 
Graag ontvangen wij eveneens een seintje als je niet aanwezig kan zijn. Dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten