donderdag 31 oktober 2019

Bibliothecarissenoverleg op vrijdag 6 december 2019 in Thor Park Genk

Thor Park Genk
André Dumontlaan 67, 3600 Genk 

De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert op vrijdag 6 december 2019 van 9.00 tot 13.00 uur een overleg voor alle Limburgse bibliothecarissen.

PROGRAMMA

09.00u. Ontvangst in vergaderlokaal 6

09.20u. Welkom, mededelingen BVL 

09.30u  De wetten van menselijke stupiditeit –  Simone Milsdochter


We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking. Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst? Menselijke stupiditeit omringt ons. Toch slagen we er maar niet in om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren.

Met de wetten van menselijke stupiditeit, een satirisch essay van Carlo M. Cipolla (hoogleraar economische geschiedenis) in haar hand, brengt actrice Simone Milsdochter, op hilarisch eloquente en bijna wetenschappelijke wijze, de menselijke stupiditeit in kaart. Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, komt zij tot de constatering dat elke schatting naar de hoeveelheid domme mensen binnen de gehele samenleving altijd een ruime onderschatting zal blijken te zijn. En dat de omgang met deze domkoppen steevast uitdraait op een kostbare vergissing. U houdt zich dus maar beter niet van de domme!  Zie wel en doe niet dom.  Bekijk hier de trailer!

11.00u  Pauze

11.30u  De steen -  een monoloog door Layla Önlen  (Theater Antract)


‘De Steen’ is een beklijvende monoloog over “zich thuis voelen” door actrice Layla Önlen, gebaseerd op het levensverhaal van Muhabbet Ünal, een Turkse dame die haar geboortestad verlaat, om samen met haar man een nieuw leven te starten nabij de koolmijn. Layla en regisseur Hüseyin Umaysiz (Theater Antract)  tillen een migratieverhaal op tot een universele queeste van mensen, vreemd en vertrouwd, op zoek naar een warme plek. 

“We stelden ons de artistieke vraag: ‘waar hoort iemand thuis?’ Is dat fysieke of een emotionele plek?” verduidelijkt Layla.

12.30u  Lunch

Meld je aanwezigheid vóór 30 november 2019 bij karla.degreeve@maaseik.be en laat daarbij zeker ook weten of je blijft voor de lunch!

Graag ontvangen wij eveneens een seintje als je niet aanwezig kan zijn. Dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten