dinsdag 18 februari 2020

GEANNULEERD - Bibliothecarissenoverleg + algemene vergadering op vrijdag 27 maart 2020 in Cultuurhuis Zeepziederij Bree


Cultuurhuis Zeepziederij Bree
Malta 11, 3960 Bree

Dit overleg wordt geannuleerd! 

De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert op vrijdag 27 maart 2020 van 9.00 tot 12.00 uur een overleg voor alle Limburgse bibliothecarissen.

AGENDA

09.00u. Ontvangst

09.30u. Welkom, mededelingen BVL 

09.35u  Fablib: maakplaatsen in bibliotheken (Stijn De Mil, Fablab Factory)

Naast het traditionele aanbod investeren meer en meer bibliotheken in maakplaatsen om extra maatschappelijke waarde en “empowerment” aan haar gemeenschap aan te bieden. In dergelijke maakplaatsen gaan mensen aan de slag met digitale technologie om zelf allerlei dingen te maken.

Fablabs zijn verbazingwekkend op zoveel verschillende niveaus. Of het nu gaat om onderwijs, ondernemerschap of sociale innovatie - het maakt niet uit - het werkt gewoon! En ook, de wereldwijde makers gemeenschap is een toffe groep om deel van uit te maken! Om al deze redenen besloot Stijn De Mil om te starten met “FabLib”, een manier om bibliotheken te helpen al het gedoe te overwinnen bij het vinden, testen, installeren en configureren van de juiste apparatuur.

Fablab Factory biedt bibliotheken die met een Fablib willen starten de nodige apparatuur, training en ondersteuning op maat. Heb jij ook zin om uw bibliotheek een technologische boost te geven en om van uw bibliotheekgebruikers de volgende generatie makers te maken?

Na een presentatie van ca. 30 minuten, laat Stijn De Mil (Fablab Factory)  ons kennismaken met het FabLib materiaal en de digitale leeromgeving.

10.30u  Algemene ledenvergadering met jaarverslag 2019, rekening 2019 en begroting 2020 

10.45u  Pauze

11.00u  Rondleiding in Cultuurhuis Zeepziederij

Annemie Arras leidt ons doorheen de Zeepziederij, sinds september 2019 de nieuwe thuisbasis voor het Cultuurcentrum.  12.00u  Afsluiting met receptie

Meld je aanwezigheid vóór 25 maart 2020 bij karla.degreeve@maaseik.beGraag ontvangen wij eveneens een seintje als je niet aanwezig kan zijn. Dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten