dinsdag 6 april 2021

Bibliothecarissenoverleg op dinsdag 27 april 2021

 

Digitaal overleg via Microsoft Teams

De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert op dinsdag 27 april 2021 van 13.30 tot circa 15.00 uur een digitaal overleg voor alle Limburgse bibliothecarissen via Microsoft Teams.

Jammer genoeg kunnen we dit voorjaar nog altijd geen fysiek overleg organiseren. We stellen echter vast dat de nood om elkaar nog eens te zien en te horen groot is, vandaar dit digitaal overleg.

Sinds de eerste lockdown van maart 2020 circuleren er regelmatig e-mails tussen de Limburgse bibliotheken. Die e-mails hebben o.a. betrekking op de bibliotheekwerking in coronatijden, het e-boekenplatform, Wise of online betalen. Omdat al die e-mails met vragen en antwoorden in onze mailboxen terecht komen, wordt het moeilijk om het overzicht te bewaren. Het is kortom geen handige manier van werken.

Daarom lanceren we met de BVL een ‘Digitaal Platform voor Limburgse bibliotheken’, waarin we naar hartenlust kunnen discussiëren over allerhande onderwerpen, zonder onze mailboxen te belasten. We laten jullie graag kennis maken met dit digitaal platform tijdens ons eerste overleg van 2021.

AGENDA

13.30u. Welkom en inleiding

13.40u. Presentatie ‘Digitaal Platform voor Limburgse bibliotheken’

De BVL deed voor de technische realisatie van het digitaal platform beroep op een experten werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit Marco Reali (bib Genk), Steven Van Hissenhoven (bib Bilzen), Anne Vrints (bib Beringen) en Bart Leemans (bib Maaseik). Zij stellen het digitaal platform aan ons voor.

Het digitaal platform werkt via Microsoft Teams. Zodra we je toegang geven, kan je er deelnemen aan discussies en zelf nieuwe topics lanceren in verschillende kanalen. Maar het is ook een handig instrument om documenten te delen en actueel te houden (vb. de contactgegevens van elke bibliotheek).

De leden van de werkgroep geven toelichting bij de functionaliteiten, de (voorlopige) indeling, de manier van discussiëren enz.

14.20u. Uitwisseling in kleinere groepjes (break-out rooms)

Na de presentatie krijgen jullie de gelegenheid om in een kleiner groepje dieper in te gaan op de werking van het digitaal platform, informatie met elkaar te delen of vragen te stellen. We verwachten dat er zeker praktische en/of technische vragen zullen opduiken.  

Als je deelneemt aan het overleg, ontvang je enkele dagen op voorhand de deelnamelink + een uitnodiging om het platform op voorhand al eens te bekijken.

Ook (staf)medewerkers zijn van harte welkom op dit overleg (één extra deelnemer per bibliotheek).

Laat het even weten als je de uitnodiging via een alternatief e-mailadres wenst te ontvangen (bijvoorbeeld om technische redenen).

Meld je deelname (+ de naam en het e-mailadres van maximum één stafmedewerker) ten laatste op 23 april 2021 bij karla.degreeve@maaseik.be.

Graag ontvangen wij eveneens een seintje als je niet kan deelnemen. Dank!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten